Wij zijn Sius!
01 november 2021
Per 1 november heeft De Lichtenvoorde een nieuwe naam: Sius. Bij deze nieuwe naam hoort een nieuw gezicht en een nieuwe belofte. De naam De Lichtenvoorde bestaat inmiddels meer dan 40 jaar, maar past niet meer bij de huidige organisatie. Als organisatie blijft Sius vertrouwd. De koers van de organisatie is en blijft zoals die was. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal.
Waarom verandert de naam?
Sius is actief in de hele Achterhoek. De naam De Lichtenvoorde zorgde voor verwarring vanwege het beeld dat we alleen in Lichtenvoorde actief zijn. Daarnaast werden van oudsher door veel mensen geassocieerd met alleen de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Maar Sius ondersteunt bijvoorbeeld ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel, met autisme, ze bieden jeugdzorg en ondersteuning bij mensen thuis. En de laatste reden is dat het kantoor van Sius van Lichtenvoorde verhuisd is naar Groenlo.
Waar staat de nieuwe naam voor?
De nieuwe naam is bewust kort, krachtig en makkelijk uit te spreken. Maar hij heeft ook een speciale betekenis. Hans Poortier, bestuurder van Sius, geeft aan: “Hoe fijn is het om te ontdekken waar iemand nou écht gelukkig van wordt. En dan zeg je: kijk eens, zie ‘s. Dit is de uitroep als je zelf iets ontdekt of wanneer je iets voor iemand anders hebt geregeld. En zie ‘s klinkt als Sius. Sius is een fantasienaam. Maar het betekent ook ‘see us’. Dat is Engels voor zie ons. Zie ons zoals we zijn. En daarom heten we Sius!”
Leven is ontdekken, de nieuwe belofte
Wat zijn iemands persoonlijke wensen en wat kan iemand? Dat ontdekken is zelden een standaard aanpak. Het is een ontdekkingsreis die we samen met de mensen die we ondersteunen ondernemen. Zo leren we ieders kracht, talenten, wensen en behoeften kennen. Elke keer ontdekken we zo nieuwe mogelijkheden. Dat geldt zowel voor de mensen die we ondersteunen als voor medewerkers.
Ontdek Sius
Sius biedt ondersteuning aan jeugd en hun ouders en aan volwassenen in de hele Achterhoek. Dat doen we met ruim 600 medewerkers en 350 vrijwilligers. Dit kan bijvoorbeeld ondersteuning thuis zijn in de gezinssituatie, ondersteuning bij wonen op eigen woonlocaties of begeleiding bij werken, activiteiten en vrije tijd. Op deze nieuwe website staat alle informatie over Sius en de ondersteuning die wij bieden. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met één van de zorgadviseurs via telefoonnummer (0544) 37 11 30 of via de mail: zorgadviseurs@sius.nl.